*English follows Japanese*

株式会社ネットプロテクションズ(本社:東京都千代田区、代表取締役社長:柴田 紳、以下、ネットプロテクションズ)は、アクセラパートナーズ株式会社、株式会社よきとも代表取締役の江尻裕一氏をコーポレートアドバイザーに迎えましたことをご案内します。

コーポレートアドバイザー招聘の背景

当社はテクノロジーを活用して新しい信用を創造する「Credit Tech(クレジットテック)」のパイオニア企業として、あらゆる商取引を円滑にしていくことを目指しています。2002年より、日本で初めて未回収リスク保証型の後払い決済サービス「NP後払い」の提供を開始し、年間流通金額では前年比約16%の成長率を誇り、2021年3月までに累計取引件数が2.8億件を突破するまでに至りました。さらに2018年には、台湾においてもスマホ後払い決済サービス「AFTEE(アフティー)」をリリースしました。

また当社ではティール型組織による社員の自己実現と社会発展の両立を目指しています。主業務とは別に想いのある業務に所属部署を跨いだ横断的プロジェクトとして従事可能な「ワーキンググループ」制度や出産・育児期の社員を対象に充実化させた福利厚生制度「ココット」、リモートワーク制度を導入しており、2018年にはマネージャー職を廃止した新人事制度「Natura」の導入を開始しました。

この度、江尻裕一氏にこのような当社事業の可能性と組織作りに関する考え方にご共感をいただき、これらをさらに推進し、事業運営・組織作りに反映させるべく、コーポレートアドバイザーとしてご参画頂けることになりました。江尻氏は楽天株式会社にてアジアを中心に海外新規事業の立ち上げおよび現地法人の経営に携わる経験から、当社の日本のみならず台湾およびアジア圏におけるビジネス拡張にお力添えをいただけると期待しています。また、人財教育領域においても知見が深く、当社の組織運営においてもアドバイスをいただき、より良い風土づくりに反映させていきたいと考えています。

江尻氏の参画により、さらなる事業及び組織の発展を目指してまいります。

江尻裕一氏プロフィール

慶応義塾大学理工学部卒業、California Institute of Integral Studies哲学・宇宙論・意識学修士。
住友商事株式会社、ソニー株式会社、楽天株式会社にて、アジアを中心に海外新規事業の立ち上げおよび現地法人の経営に携わる。
2016年に帰国後は、人財育成を軸に据えた経営アドバイザリーサービスに従事している。
現アクセラパートナーズ株式会社、株式会社よきとも代表取締役。

株式会社ネットプロテクションズ 会社概要

ネットプロテクションズは、テクノロジーを活用して新しい信用を創造する「Credit Tech(クレジットテック)」のパイオニア企業として、あらゆる商取引を円滑にしていくことを目指しています。2002年より、日本で初めて未回収リスク保証型の後払い決済サービス「NP後払い」の提供を開始し、年間流通金額では前年比約16%の成長率、国内ECの後払い決済市場において現在ではシェアNo.1(注1)を誇る加盟店基盤を有し、年間ユニークユーザー数(注2)が1,580万人に達し、2021年3月までに累計取引件数が2.8億件を突破するまでに至りました。2011年より、同サービスにより培った独自の与信ノウハウとオペレーション力を企業間取引向けに展開した「NP掛け払い」の本格販売を開始し、年間流通金額では前年比約27%の成長率で伸長しています。2017年には、購買体験がこれまでより快適になるやさしい後払い決済「atone(アトネ)」の提供を開始しました。さらに2018年には、台湾においてもスマホ後払い決済サービス「AFTEE(アフティー)」をリリースしました。これらの事業を通じて、顧客の購買歴・支払い歴をあわせた取得難度の高い信用ビッグデータを保有しており、今後は様々な領域でのデータ活用・展開を模索していきます。

・商号   :株式会社ネットプロテクションズ
・代表者  :代表取締役社長(CEO) 柴田 紳
・URL   https://corp.netprotections.com/
・事業内容 :後払い決済サービス「NP後払い」の運営
       企業間決済サービス「NP掛け払い」の運営
       訪問サービス向け後払い決済サービス「NP後払いair」の運営
       台湾 スマホ後払い決済「AFTEE(アフティー)」の運営
       ポイントプログラムの運営
・創業   :2000年1月
・資本金  :1億円
・所在地  :〒102-0083 東京都千代田区麹町4-2-6住友不動産麹町ファーストビル5F

注1)当社推計(加盟店ベース)。2021年1月7日付通販新聞掲載の「第75回通販・通教売上高ランキング」に掲載されている300 社のうち、家電や高級ブランド品などを扱う企業を除いた239社を対象とし、その239社の中で後払い決済を導入している企業166社の後払いアウトソースサービスの導入状況を当社グループで調査(2020年3月1日時点)。また、上記239社のうち、後払い業務をインハウス化(自社提供)している会社は49社、後払いを導入していない会社は73社存在する。注2)年間ユニークユーザー数は、2020年4月1日~2021年3月31日における「NP後払い」の利用者のうち、氏名・電話番号の双方が一致する利用者

株式会社ネットプロテクションズ 広報
MAIL:pr@netprotections.co.jp

Net Protections Appoints Yuichi Ejiri as Corporate Advisor

Net Protections, Inc. (Headquarters: Chiyoda-ku, Tokyo; CEO: Shin Shibata; “Net Protections”) is pleased to announce the appointment of Yuichi Ejiri, CEO of Axela Partners Inc. and Yokitomo Inc., as a corporate advisor for Net Protections.

Background of appointment

As a “Teal organization,” Net Protections aims to achieve employees’ self-actualization and social development. The company has introduced the ”Working Group” system that enables employees to devote 20% of their working hours to do what they are interested in outside of their work. The company also offers the “Cocotte” welfare benefit plan for its employees in Japan, In recent years, the company has continued to make changes to enhance its dynamic work environment, including the introduction of the “Natura” system in 2018 to optimize employee performance and abolish manager positions.

Inspired by the possibilities of Net Protections’s business and the company’s unique organizational philosophy, Mr. Ejiri joins Net Protections as a corporate advisor and is dedicated to accelerating the growth of business operations and organizational development. Leveraging his prior experience of establishing Rakuten Inc.’s overseas branches in Asia and managing local subsidiaries, Mr. Ejiri seeks to contribute to Net Protections’s initiatives to expand its business in Japan, Taiwan and Asia. Furthermore, Mr. Ejiri brings a wealth of knowledge in the field of human resource development to achieve sustainable development of Net Protections’s organizational culture.

Together with Mr. Ejiri, Net Protections will continue to pursue long-term business growth and organizational development.

Profile of Yuichi Ejiri

Yuichi Ejiri graduated from the Keio University Faculty of Science and Technology and holds a masters degree in philosophy, cosmology and consciousness from the California Institute of Integral Studies.
Mr. Ejiri has started new businesses in Asia and has managed local subsidiaries at Sumitomo Corporation, Sony Corporation, and Rakuten, Inc.
Since returning to Japan in 2016, Mr. Ejiri has engaged in management advisory services for human resource development.
He is currently the CEO of Axela Partners Inc. and Yokitomo Inc.

Overview of Net Protections, Inc.

Net Protections is a market pioneer in the field of Credit Tech that strives to utilize technology to enable safe and smooth transactions. In 2002, Net Protections introduced NP Atobarai, a BNPL service that guarantees full payment with zero risk to merchants in Japan. For the year ended March 31, 2021, annual transaction volume increased 116% as compared to the previous fiscal year. NP Atobarai holds a dominant market share (※1) and is favored by numerous enterprises in Japan with over 15.8 million unique users (※2) and has processed more than 280 million transactions to date. In 2011, Net Protections introduced NP Kakebarai, a B2B BNPL which enables advance monetization of receivables while also eliminating burdensome internal procedures and boosting productivity. [Note: updating language based on how I think we are now describing the service in the latest Offering Circular] In 2017, Net Protections launched the atone service, a membership BNPL payment service for B2C that delivers a superior shopping experience for customers. In 2018, Net Protections launched AFTEE, a B2C BNPL service in Taiwan.

Through these multiple services, Net Protections continues to accumulate consumer transaction data, which will enable the pursuit of new opportunities in the field of big data analysis and fulfill the mission to “Create New Standard.”

Company Name:

Net Protections, Inc.

Representative:

Shin Shibata, CEO

Website:

Business Outline:

B2C E-Commerce Payment “NP Atobarai”
 (”Buy Now Pay Later (BNPL)” Service)

B2B Payment “NP Kakebarai”

B2C payment  “NP Atobarai air” for day-to-day services

B2C Membership Payment “atone”

B2C E-Commerce Payment in Taiwan “AFTEE”

Reward Point Program: NP Point Club

Founded:

January, 2000

Capital:

100 million yen

Headquarter:

SUMITOMO FUDOSAN KOJIMACHI FIRST BILDING 5F,

Kojimachi 4-2-6, Chiyoda-ku, Tokyo 102-0083 Japan

*1)Based on a survey we conducted of 239 companies, consisting of Japan’s top 300 e-commerce companies (according to the “75th E-commerce and Mail Order Sales Ranking” published in the Tsuhan Newspaper on January 7, 2021, but excluding certain companies for which we do not believe payment-after-delivery services are commonly used, such as luxury brands and home electronics), 166 utilized third-party payment providers as of March 1, 2020, 49 offered in-house payment-after-delivery services and 73 did not utilize payment-after-delivery services.
*2)Source: Company information. The number of annual unique users is calculated as the number of NP Atobarai users during the fiscal year ended March 31, 2021 based on the matching of names and phone numbers.

Contacts

Direct any inquiries regarding this release to:
Net Protections PR
EMAIL:pr@netprotections.co.jp